viernes, 14 de noviembre de 2014

XERRADA MOSSOS D'ESQUADRA: DROGUES

ELS MOSSOS D'ESQUADRA (Oficina Relacions a la Comunitat) HAN VINGUT A REALITZAR 

UNA XERRADA SOBRE LES DROGUES.

HA ESTAT MOLT INTERESSANT I HEM APRÈS MOLTES COSES.
Us deixem una petita pinzellada....

DEFINICIÓ

Una droga és una substància que s'introdueix a l'organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalment la percepció o el sistema nerviós d'una persona i que pot crear addicció.

TIPUS:

ü  Alcohol
ü  Tabac
ü  Speed
ü  Bolets
ü  Cocaïna
ü  Cànnabis
ü  LSD
ü  MDMA (èxtasi)
ü  Ketamina
ü  GHB (èxtasi líquid)
ü  2cb (Nexus)
ü  Heroïna


EFECTES:

Els diversos tipus de drogues tenen efectes diferents sobre el nostre sistema nerviós: n'hi ha que són excitants i n'hi ha que són depressores; n'hi ha que acceleren el funcionament mental, amb el risc d'augmentar els errors, i n'hi ha que l'alenteixen o que el distorsionen; d'altres produeixen al·lucinacions o canvis en la percepció de la realitat.
El consum de drogues té conseqüències en el funcionament normal del sistema nerviós i provoca una sèrie d'efectes que alteren les capacitats: modifiquen la manera de pensar, de funcionar, de relacionar-se amb els altres i d'enfrontar-se als reptes de la realitat. En definitiva, ens fan menys protagonistes de la nostra vida.
Les drogues produeixen efectes negatius en les capacitats físiques i mentals.

SANCIONS:
Consumir o tenir a sobre drogues il·legals en espais públics pot comportar una sanció administrativa que va dels 300 als 3.000 €. Qualsevol acció que pot fer pensar a les autoritats que un vol vendre, com pot ser portar una quantitat superior al que es considera mitjana diària per al consum propi, o facilitar-ne el consum a altres, com dir que "és per als meus amics", pot suposar l'inici d'un procediment penal com a delicte contra la salut pública i ja no només es parla de multes, sinó també d'anys de presó.
És delicte per llei, pot ésser penat amb una sanció econòmica i/o d'un any a nou anys de presó, el fet d'elaborar, produir, conrear o traficar amb substàncies estupefaents, psicotròpiques o tóxiques.No hay comentarios:

Publicar un comentario