lunes, 13 de marzo de 2017

DIA DE LA DONAEl Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU).


És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes.
Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.
Se celebra des del 8 de març de 1911.
El moviment feminista o feminisme social té com a objectiu procurar millorar la situació d'inferioritat de la dona i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques de la dona respecte a l'home.
Fora d'estereotips i rols de gènere limitants, hi ha una única naturalesa humana asexuada i tota persona és un subjecte lliure i autònom.
Tothom té el mateix valor i els mateixos drets, sent cada persona com vulgui, sense haver d'entrar forçosament en estereotips ni binarisme de gènere.
El masclisme és el conjunt d'idees, actituds i pràctiques basades en l'atribució apresa de superioritat de l'home sobre la dona.
A l'estat espanyol, existeix una Llei orgànica de 3/2007 del 22 de març per a la igualtat efectiva de dones i homes.

RECORDA: 

L'ANTÒNIM DE MASCLISME NO ÉS FEMINISME, SINÓ FEMELLISME
No hay comentarios:

Publicar un comentario