martes, 26 de mayo de 2020

Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament


El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va instaurà el 24 de Maig de 1982 impulsat per un grup de dones pacifistes europees i americanes en la lluita contra l'OTAN  ja que s'oposaven a l'us de les armes nuclears.


La lluita per la pau té molts noms i cognoms al llarg de la història. Us presentem algunes dones que han promogut la pau en el món, han estat inspiradores i han influït notablement amb accions que han aconseguit importants canvis al seu país i en el món.

Els jov@s ens han compartit la seva opinió i han triat a una d'aquestes dones com a referent de pau -







QUÈ ÉS LA PAU?

Encara que no existeix una sola definició, podria definir-se com un conjunt de valors i comportaments que rebutgen la violència:

"Conjunt de valors, actituds, tradicions, comportaments i estils de vida basats en el respecte a la vida, als drets humans, a l'arranjament pacífic dels conflictes i a la igualtat de drets i oportunitats de dones i homes". 


"Tothom parla de pau, però ningú educa per a la pau, la gent educa per a la competència i aquest és el principi de qualsevol guerra. Quan eduquem per a coopera i ser solidaris els uns amb els altres, aquest dia estarem educant per a la pau".


- MARIA MONTESSORI- 

No hay comentarios:

Publicar un comentario