miércoles, 10 de junio de 2020

DIA MUNDIAL DELS OCEANS

"ELS NOSTRES OCEANS, EL NOSTRE FUTUR"


L'any 2008, les Nacions Unides va nomenar al dia 8 de juny "Dia Mundial dels Oceans". L'objectiu és crear consciència sobre la importància dels oceans per a totes les espècies, ja que representen el principal pulmó del planeta.

Conéixer els oceans permet gestionar la vida i els ecosistemes de la Terra. Els mars són els encarregats de regular la temperatura global i produir la meitat de l'oxigen del nostre planeta, proporcionar matèries primeres, energia i, a més, ser l'hàbitat de milions d'espècies conegudes i per conèixer.




Els jov@s ens han compartit l'animal o espècie marina que més els agrada. Han triat des d'espècies molt conegudes, estranyes i altres en perill d'extinció. 

La Lilian ens explica...


 La Carol ens diu...
 La Mercè ens comenta...



QUÈ SÓN ELS OCEANS?

Els oceans són grans extensions d'aigua salada que cobreixen una gran part de la superfície de la Terra. En ells habiten una gran diversitat d'ecosistemes marines amb espècies animals i vegetals que són essencials perquè existeixi un equilibri ecològic.


SABIES QUÈ?

 - Els oceans cobreixen més de 70% de la superfície de la Terra. Només l'1% de la superfície oceànica està protegida.

- Entre un 50 i un 80% de la vida en la Terra es troba sota la superfície de l'oceà.

- Un conjunt d'organismes marins anomenats fitoplàncton produeixen la meitat de l'oxigen de l'atmosfera mitjançant la fotosíntesi.

- El oceans contenen el 96% de tota l'aigua de la Terra. La resta és aigua dolça que es troba en forma de rius, llacs i gel.

- Els productes del mar són la principal font de proteïnes per a almenys una de cada quatre persones en el món.



No hay comentarios:

Publicar un comentario