miércoles, 20 de noviembre de 2019

Experiments amb sucre

14 de NOVEMBRE
DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS

Els jov@s fan experiments molt divertits i 
seguim treballant l'obesitat i la nutrició.

Quan de sucre consumeixes???


Els jov@s veuen la realitat dels productes i 
que el consum de sucre és molt elevat.

Veiem com la  Coca-Cola normal amb sucre és més densa i pesa més que la Coca-Cola Light, per tant en un tanc d'aigua la normal s'enfonsarà i la Light flotarà.

DIVISIÓ DE SUBSTÀNCIES:

La reacció química genera una divisió en les substàncies, produeix una massa densa que es posa en el fons, que no és res més que llet espatllada amb els àcids del refresc.


¿Què ha passat? ¿Per què aquest canvi en el líquid?  La resposta està en l'àcid fòlic de la llet, que reacciona amb els àcids del refresc. 

NUCLEACIÓ

La nucleació és la formació de gas a partir d'un líquid.  

Què passa si afegim sal a la coca-cola? S'alliberarà un munt de gas.


Els grans de sal són rugosos i els refrescs contenen diòxid de carboni, en agregar la sal es formen les molècules d'aigua i es separen en forma de bombolles gegants.


És per això que la Coca-Cola reacciona com si fos un volcà. 

DESNATURALITZACIÓ:

És un canvi estructural de les proteïnes o àcids nucleics. Quan l'estructura de la proteïna es modifica, es genera la pèrdua de la seva funció.

Per aquest experiment s'ha posat en un got, Coca-Cola, la llet i, per potenciar la desnaturalització, una beguda energètica. La llet s'ha quallat a l'instant.



El refresc i la beguda energètica, contenen àcids que reaccionen amb la proteïna de la llet, tallant-la a l'instant.


LLUM DE LAVA:

En una ampolla, s'ha afegit, Coca-Cola, oli d'oliva i una pastilla efervescent. 

L'oli t'e menor densitat, per això flota i es col·loca damunt del refresc.

Quan s'afegeix la pastilla efervescent, la Coca-Cola reacciona i va pujant per sobre de l'oli. L'efecte serà similiar a una llum de lava.

NÚVOLS EXPLOSIUS

En un recipient s'han posat núvols en Coca Cola durant 15 minuts. Passat aquest temps, els núvols absorbeixen el gas y el sabor  del refresc, en provar-ho es produeix un so i una sensació d'explosió i efervescència a la boca.  


ALGUNES CONSEQÜÈNCIES DEL 
CONSUM ELEVAT DE SUCRE...

-     Deteriorament de les cavitats dentals.

-     Gana descontrolada. Augment de pes. Obesitat.

-     Necessitat de més insulina. Diabetis.

-     Esteatosis hepàtica o fetge gras.

-     Càncer de pàncrees.

-     Insuficiència renal crònica.

-     Hipertensió arterial.

-     Malalties cardiovasculars. 

-     Addicció.

-     Alzheimer. 

-     Malnutrició.

-     Gota.

1 comentario: