miércoles, 5 de febrero de 2020

FEELINKS: JOC DE LES EMOCIONS

Els jov@s han rebut la visita del Jaume, educador social del Centre d'Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ) de Ciutat Vella i han fet una activitat molt divertida amb un joc de taula FEELINKS: EL JOC DE LES EMOCIONS, per traballar les emocions, l'empatia i els sentiments vinculats.
L'objectiu d'aquest joc és triar l'emoció que els representa, després de llegir una situació concreta i endevinar la major quantitat d'emocions dels companys/es.



Què són les emocions? Quants tipus d'emocions existeixen? Quantes coneixen? Tothom reaccionem d'igual manera davant una mateixa situació?

El taller ha començat amb un debat i s'han mostrat participatius i entusiastes amb opinions sobre les emocions i el seu significat i algunes altres emocions desconegudes.



COM ES JUGA?
Al centre de la taula s'ha col·locat un TAULER MARCADOR D'EMOCIONS i al voltant s'han posat les CARTES D'EMOCIONS. Han fet equips per parelles i han triat la seva FITXA DE JUGADOR d'un color diferent.


Els equips han llegit en veu alta una CARTA DE SITUACIONS de la vida quotidiana. 


A continuació, cada equip havia de posar-se d'acord per a triar (en secret),  entre vuit CARTES DE LES EMOCIONS, quina emoció sentirien en aquesta situació.




Després, cada equip havia d'intentar endevinar quina emoció havien triat els altres equips per a la mateixa situació. 


Finalment, les emocions van ser revelades i van explicar els motius de les emocions triades. Els equips que van endevinar van guanyar punts i van comprovar el nivell d'empatia amb els altres equips.


"El primer pas per a aprendre a controlar les nostres emocions és aprendre a identificar-les i posar-les nom".




No hay comentarios:

Publicar un comentario